11. januar 2017

Anmeldelse: Ilttyv 1 og 2

Titel: Ilttyv 1 & 2

Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes 

Forlag: Alvilda

★★☆ / ★★☆ 


Mit løb tærer på ilten, og smagen af jern i munden bliver stærkere og stærkere. Den lægger sig som en hinde på min tunge. Hvis jeg ikke får fat i mere ilt snart, dør jeg ...
I en dyster fremtid koster hvert åndedrag penge. KUn de rige har råd til kvalitetsilt, som den der fandtes før katastrofen. De fattige må nøjes med dårligere ilt, der langsomt gør dem syge. 
Troy og Shay kæmper for at overleve, men da Shay bliver fængslet under falske anklager og ikke har råt til at betale ilten i fængslet, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance.


Jeg har valgt at slå mine anmeldelser sammen, da det er lidt tid siden jeg læste dem færdigt, og jeg derfor ikke kan huske hvor den ene startede og den anden sluttede :P Jeg læste dem også ret hurtigt efter hinanden, fordi jeg simpelthen blev så bidt af dem. Jeg købte begge bøger på Bogforum sidste år, og jeg overvejede virkelig meget at købe nr. 3 også, men ja, så sparede jeg lige lidt penge der, for vidste på det tidspunkt ikke om jeg ville kunne lide dem. Nu kan jeg jo så ærgre mig over det ... :P 

I Ilttyv, møder vi de to søskende, Troy og Shay. De lever i en dystopisk verden, hvor jorden er forurenet så meget, at mennesker er nødt til at leve over et bygget slør, så forurening og stråling ikke kommer op. Her lever de sammen med deres familie et liv, som handler om overlevelse. I denne verden betaler man nemlig for den ilt man har brug for, og hvis man får svært ved at arbejde og tjene penge, så har man et stort problem. Troy og Shay kommer ud for lidt af hvert, og jeg kan kun sige, at jeg glæder mig helt vildt til at få slutningen på trilogien.
Hele idéen med den forurenede jord og ilt, samt løsningen på problemet, er virkelig godt fundet på, og jeg kunne også ret godt lide, at det var et søskendepar man fulgte. 
Historien skiftes med at blive fortalt af Troy eller Shay, og det fungerede rigtig godt.

Der sker hele tiden meget i handlingen, og noget man troede var på en måde, er alligevel ikke sådan. Derfor er jeg mere end spændt på, hvad Nicole har fundet på i den afsluttende bog. Hvilke hemmeligheder, der bliver afsløret, Troy og Shays fremtid - og jordens. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar